
שפעת החזירים להתחסן באופן טבעי
את שפעת החזירים אנו מכירים משנת 2009, עד אז היא הייתה קיימת כמעט רק אצל חזירים. זן זה של שפעת ידוע בשם
A\H1N1, זוהי מחלה ויראלית של דרכי הנשימה בדומה לנגיפי השפעת האחרים.
שפעת החזירים גורמת לתסמינים האופייניים של מחלת השפעת הכוללים חום, כאבי שרירים, כאבי ראש, ולעתים גם נזלת
וגודש באף ותחושה כללית רעה.
במה היא שונה מנגיפי שפעת אחרים?
לעומת השפעת העונתית "הרגילה" היא יכולה לגרום לסיבוכים משמעותיים יותר, במיוחד בקרב אנשים הנמצאים בקבוצת
הסיכון.
הטיפול ברפואה הקונוונציונלית לרוב יכלול רק טיפול בסימפטומים, כמו תרופות להורדת חום ושיכוך כאבים, תרופות להקלה
על הגודש ועוד.
אנשים שחלו ונמצאים בקבוצת סיכון, כמו אנשים עם מחלות כרוניות שונות, כשל חיסוני, מאושפזים ונשים בהריון לעתים יקבלו
תרופה אנטי נגיפית בשם טמיפלו. הטיפול בתרופה זו אמנם מסייע בהקלה על תסמיני המחלה אך עלול לגרום להתפתחות
עמידות נגיף השפעת נגד התרופה וכן לגרום לתופעות לוואי.
איך אנחנו יכולים לשמור על עצמנו?
תזונה מומלצת לחורף ב 7 צעדים פשוטים:
לשתות! בחורף אנו פחות צמאים, חשוב להקפיד על שתייה של 8-10 כוסות מים ביום. גם חליטות צמחים נחשבות.
ירקות- מכל הסוגים ובכל הצורות: טריים, מאודים, מבושלים, מוקפצים. במיוחד ירקות כתומים- דלעת, דלורית, גזר, בטטה וירקות שורש.
קטניות- החורף הוא ה-זמן לקטניות: שעועית, אפונה, עדשים, ועוד. הקטניות עשירות בסיבים תזונתיים, נותנות תחושת שובע לאורך זמן, עשירות במגנזיום, אבץ, ברזל, ויטמינים מקבוצת B. הן יספקו לנו חלבון צמחי ואיכותי, בשילוב עם דגנים מלאים.
דגנים מלאים- אורז מלא, כוסמת, שיבולת שועל, גריסים, חיטה מלאה, שיפון, קינואה ועוד. הדגנים המלאים עשירים בויטמינים מקבוצת B, מינרלים, מכילים סיבים תזונתיים שתורמים לתחושת שובע ומסייעים למערכת העיכול.
תבלינים- כל המרבה זה משובח... מומלצים במיוחד לחורף הם התבלינים המחממים, כמון, כורכום, קינמון, זנגוויל, ציפורן, הל, פלפל שחור וכמובן שום ובצל.
אומגה 3- דגי ים, כמו סלמון הם מקור נהדר לאומגה 3 וחלבון. מקורות צמחיים לאומגה 3- זרעי פשתן טחונים, זרעי צ'יה, אגוזי מלך ושמן המפ.
פרוביוטיקה- יוגורט עיזים, מכיל חיידקים ידידותיים ולחלבון, קל לעיכול. מי שנמנע ממוצרי חלב יכול לצרוך תוסף פרוביוטיקה. החיידקים ה"טובים" יחזקו את יכולת ההתמודדות אל מול החיידקים הפתוגנים, שהם מחוללי המחלות.
רצוי להימנע ככל הניתן ממזונות שעלולים להחליש את מערכת החיסון כמו מזונות מעובדים ותעשייתיים, חטיפים מתוקים,
עוגיות, חטיפי אנרגיה, דגני בוקר המכילים פחמימות ריקות. כמו כן מומלץ להפחית בצריכת שומנים מהחי ושומן טרנס
(מרגרינה). יש לשים לב שבמזונות תעשייתיים רבים הוא יופיע ברשימת הרכיבים תחת השם "שומן צמחי מוקשה".
דרך טבעית ויעילה במיוחד: תוסף Defender - Pure:
מכיל תמצית אורגנו פראי ואובליפיחה בשמן זית.
-שמן אורגנו פראי- "האנטיביוטיקה של הטבע", הצמח הנחקר ביותר והוכח כיעיל בטיפול נגד וירוסים, חיידקים ופטריות.
שפעת הינה מחלה ויראלית ולכן יש לטפל באופן ישיר נגד הוירוס, שמן האורגנו עושה זאת באופן יעיל וטבעי והפתוגנים
(חיידקים/ וירוסים) אינם מפתחים עמידות נגדו.
-שמן אובליפיחה- מוכר גם בשמות- היפופיאה ואשחר רוסי. גדל בסיביר ובהרי ההימלאיה. שמן האובליפיחה מכיל חומרים
נוגדי חימצון חזקים, בעל תכונות אנטי דלקתיות ומשמש לשיקום ואיחוי ריריות בשימוש חיצוני ופנימי.
Defender נותן מענה אפקטיבי לטיפול במגוון רחב של מחלות זיהומיות, ביניהן שפעת, סינוסיטיס, ברונכיטיס, דלקת
ריאות, וגם במחלות במערכת העיכול כמו הליקובקטר פילורי, קנדידה, טפילים ועוד.
ניתן להשתמש כטיפול מניעתי בתקופת החורף למניעת הדבקויות וגם לטיפול במצבים אקוטיים.
גפן בן צור- נטורופתית N.D