אורז מלא – האמת שלי
יש לך 0 מוצרים בסל הקניות
נותר לך להוסיף מוצרים בשווי 380 למשלוח חינם!
לוגו כליל הטבע לינק
שלום, אורח/ת |שירות לקוחות: 04-6403555 | מעקב הזמנות |    קניה מאובטחת  צרו קשר | אודות | התחבר | משתמש חדש

אורז מלא – האמת שלי

 

בעקבות הפרסומים האחרונים והלא מחמיאים על האורז המלא, בחרתי לכתוב את דעתי על הנושא. 

 

בואו נדבר על האורז לרגע...

 

האורז הוא דגן נפוץ המשמש מרכיב עיקרי במטבחים רבים בעולם. האורז המלא, על סוגיו השונים, הוא אחד הדגנים המומלצים ביותר על ידי תזונאים ונטורופתים. לאחרונה צצו כתבות אשר הציגו את האורז כמזון "רעיל", מכיוון שהוא מכיל כמויות גדולות של המינרל ארסן.

 

ourworld.unu.edu-en

 

מיהו אותו חומר רעיל ?

 

ארסן הוא יסוד כימי המסווג כמתכת למחצה. הוא קיים בעיקר כחלק מתרכובות, כארסן אורגני או כארסן אנאורגני. כמדברים על הצורה האורגנית, מתכוונים במבנה הכימי של התרכובת ולא במשמעות שאתם מכירים כ"מזון אורגני". כל חומר אשר קשור לפחמן, מבחינה כימית נקרא "חומר אורגני". בצורה האורגנית גופנו מסוגל להתמודד איתו באופן די יעיל, אך בצורה האנאורגנית (כשהוא קשור לחמצן, כלור, ברזל או גופרית) הוא נחשב לחומר רעיל וחשיפה לכמויות גדולות ממנו עלולה לגרום להרעלה. ארסן קיים באופן טבעי במי השתייה ובאדמה, הריכוזים משתנים בכל אזור גאוגרפי. אורז בהשוואה לצמחים אחרים, גדל בכמויות מים גדולות במיוחד ויש לו יכולת לספוח אליו מינרלים מסוימים, בין השאר ארסן. הארסן נוטה להצטבר יותר בקליפת האורז. היות וארסן מצוי באדמה, הוא נקלט בגידולים רבים, אך לא כולם סופגים אותו בכמות זהה. בארה"ב הוגדרה כמות מקסימלית של ארסן המותרת לצריכה במי השתייה וטרם הוגדרו כמויות המתייחסות למזון.

 

האם כדאי להפסיק לאכול אורז?

 

אורז הוא רכיב עיקרי בתפריט של רבים מאתנו, אין צורך לוותר עליו ולהוציא אותו מהתפריט. כדאי לגוון בסוגי הדגנים ומלבד אורז לאכול גם גריסים, קינואה, דוחן, כוסמת, כוסמין, אמרנט ושיבולת שועל.

אורז מלא הוא מקור לויטמינים מקבוצת B, ביניהם ויטמין B1, B3 וחומצה פולית, בנוסף הוא מכיל מגנזיום, אשלגן, סידן, ברזל וחומצות אמינו, ומהווה מקור לסיבים תזונתיים.

 

discovermagazine.com

 

 פרופורציות

 

המדיה מציפה אותנו בכמויות אדירות של מידע, יש לכך יתרונות רבים ללא ספק אך חשוב לדעת לסנן ולהבחין בין עיקר לתפל. איך עושים את זה?

מפסיקים לקחת כל פיסת מידע כאמת מוחלטת, שואלים שאלות, לומדים את הנושא מכל הכיוונים ולא מחפשים סימוכין רק לצד אחד של הדברים. כל דבר חדש שאתם קוראים, קחו בערבון מוגבל ובחנו את הדברים בצורה מושכלת. גם אם מה שקראתם הוא אינו שקר, ייתכן מאוד שהוא רק חלקיק מן האמת, שכאשר מבודדים אותו מהתמונה הכוללת, נוצרת תמונה חדשה שאינה מציגה את האמת בשלמותה. פרסומים אלה, מתמקדים בהעצמה של חלקי מידע ונכתבים לעיתים מתוך חוסר מודעות וחוסר ידע.

 

תרבות הטרנדים

 

קיימת מגמה שבה הטרנדים הם אלה שמכתיבים לנו את סדר היום ושולטים בבחירות שלנו. אין הבדל מהותי בין פרסום של טרנד "חיובי" או "שלילי". אין שום דבר שהוא "הכי בריא" או "הכי מזיק", מהסיבה שגוף האדם הוא דבר מורכב מאוד. אין המלצה אחת גורפת שמתאימה לכל הציבור, כאן הבעייתיות של למידה עצמאית דרך האינטרנט. כל אחד יכול לפרסם באינטרנט, גם אם הוא לא איש מקצוע ולכל אחד יש זכות לכתוב את דעתו בכל נושא. יש חשיבות גדולה למערכת הסינון הפנימית שלכם ביצירת התמונה הכוללת שלבסוף יוצרת את מערכת האמונות שלכם.

 

שיטת ההפחדה

 

בימים אלה האורז הוא הקורבן התורן, בעבר היו אלה השקדים שקליפתם מכילה ציאניד ואומגה 3 שהכילה כספית. מינרלים כמו סלניום, כרום ומוליבידן נחשבו עד לפני כמה שנים כמינרלים רעילים שאינם חיוניים ואף מסוכנים. מזונות שבעבר חשבו שהם אלטרנטיבה בריאה יותר, כמו מרגרינה, ממתיקים מלאכותיים ומזונות מופחתי שומן, היום ידועים כמזונות שעלולים להזיק לבריאות וחלקם אף נאסרו לשימוש במדינות מסוימות. שקיפות המידע היא חיובית לרוב, היא מעלה את המודעות בקרב הציבור אודות נושאים חשובים כמו בריאות ואורח חיים. לא תמיד אנחנו יודעים מי עומד מאחורי כל פרסום ומה האינטרסים הנלווים. אנחנו לרוב לא יודעים מי מימן את המחקר וכמה מחקרים דומים לפניו הראו ממצאים שונים. לפעמים יש חברות שעומדות מאחורי פרסומים אלה ומטרתן לקדם מוצר מסוים ואין דרך יעילה יותר מהפחדה.

 

כתבה זו משקפת את דעתי הפרטית והיא מוגשת לכם כחומר למחשבה.

 

גפן בן צור – נטורופתית N.D

 

אורז מלא – האמת שלי

 

בעקבות הפרסומים האחרונים והלא מחמיאים על האורז המלא, בחרתי לכתוב את דעתי על הנושא. 

 

בואו נדבר על האורז לרגע...

 

האורז הוא דגן נפוץ המשמש מרכיב עיקרי במטבחים רבים בעולם. האורז המלא, על סוגיו השונים, הוא אחד הדגנים המומלצים ביותר על ידי תזונאים ונטורופתים. לאחרונה צצו כתבות אשר הציגו את האורז כמזון "רעיל", מכיוון שהוא מכיל כמויות גדולות של המינרל ארסן.

 

ourworld.unu.edu-en

 

מיהו אותו חומר רעיל ?

 

ארסן הוא יסוד כימי המסווג כמתכת למחצה. הוא קיים בעיקר כחלק מתרכובות, כארסן אורגני או כארסן אנאורגני. כמדברים על הצורה האורגנית, מתכוונים במבנה הכימי של התרכובת ולא במשמעות שאתם מכירים כ"מזון אורגני". כל חומר אשר קשור לפחמן, מבחינה כימית נקרא "חומר אורגני". בצורה האורגנית גופנו מסוגל להתמודד איתו באופן די יעיל, אך בצורה האנאורגנית (כשהוא קשור לחמצן, כלור, ברזל או גופרית) הוא נחשב לחומר רעיל וחשיפה לכמויות גדולות ממנו עלולה לגרום להרעלה. ארסן קיים באופן טבעי במי השתייה ובאדמה, הריכוזים משתנים בכל אזור גאוגרפי. אורז בהשוואה לצמחים אחרים, גדל בכמויות מים גדולות במיוחד ויש לו יכולת לספוח אליו מינרלים מסוימים, בין השאר ארסן. הארסן נוטה להצטבר יותר בקליפת האורז. היות וארסן מצוי באדמה, הוא נקלט בגידולים רבים, אך לא כולם סופגים אותו בכמות זהה. בארה"ב הוגדרה כמות מקסימלית של ארסן המותרת לצריכה במי השתייה וטרם הוגדרו כמויות המתייחסות למזון.

 

האם כדאי להפסיק לאכול אורז?

 

אורז הוא רכיב עיקרי בתפריט של רבים מאתנו, אין צורך לוותר עליו ולהוציא אותו מהתפריט. כדאי לגוון בסוגי הדגנים ומלבד אורז לאכול גם גריסים, קינואה, דוחן, כוסמת, כוסמין, אמרנט ושיבולת שועל.

אורז מלא הוא מקור לויטמינים מקבוצת B, ביניהם ויטמין B1, B3 וחומצה פולית, בנוסף הוא מכיל מגנזיום, אשלגן, סידן, ברזל וחומצות אמינו, ומהווה מקור לסיבים תזונתיים.

 

discovermagazine.com

 

 פרופורציות

 

המדיה מציפה אותנו בכמויות אדירות של מידע, יש לכך יתרונות רבים ללא ספק אך חשוב לדעת לסנן ולהבחין בין עיקר לתפל. איך עושים את זה?

מפסיקים לקחת כל פיסת מידע כאמת מוחלטת, שואלים שאלות, לומדים את הנושא מכל הכיוונים ולא מחפשים סימוכין רק לצד אחד של הדברים. כל דבר חדש שאתם קוראים, קחו בערבון מוגבל ובחנו את הדברים בצורה מושכלת. גם אם מה שקראתם הוא אינו שקר, ייתכן מאוד שהוא רק חלקיק מן האמת, שכאשר מבודדים אותו מהתמונה הכוללת, נוצרת תמונה חדשה שאינה מציגה את האמת בשלמותה. פרסומים אלה, מתמקדים בהעצמה של חלקי מידע ונכתבים לעיתים מתוך חוסר מודעות וחוסר ידע.

 

תרבות הטרנדים

 

קיימת מגמה שבה הטרנדים הם אלה שמכתיבים לנו את סדר היום ושולטים בבחירות שלנו. אין הבדל מהותי בין פרסום של טרנד "חיובי" או "שלילי". אין שום דבר שהוא "הכי בריא" או "הכי מזיק", מהסיבה שגוף האדם הוא דבר מורכב מאוד. אין המלצה אחת גורפת שמתאימה לכל הציבור, כאן הבעייתיות של למידה עצמאית דרך האינטרנט. כל אחד יכול לפרסם באינטרנט, גם אם הוא לא איש מקצוע ולכל אחד יש זכות לכתוב את דעתו בכל נושא. יש חשיבות גדולה למערכת הסינון הפנימית שלכם ביצירת התמונה הכוללת שלבסוף יוצרת את מערכת האמונות שלכם.

 

שיטת ההפחדה

 

בימים אלה האורז הוא הקורבן התורן, בעבר היו אלה השקדים שקליפתם מכילה ציאניד ואומגה 3 שהכילה כספית. מינרלים כמו סלניום, כרום ומוליבידן נחשבו עד לפני כמה שנים כמינרלים רעילים שאינם חיוניים ואף מסוכנים. מזונות שבעבר חשבו שהם אלטרנטיבה בריאה יותר, כמו מרגרינה, ממתיקים מלאכותיים ומזונות מופחתי שומן, היום ידועים כמזונות שעלולים להזיק לבריאות וחלקם אף נאסרו לשימוש במדינות מסוימות. שקיפות המידע היא חיובית לרוב, היא מעלה את המודעות בקרב הציבור אודות נושאים חשובים כמו בריאות ואורח חיים. לא תמיד אנחנו יודעים מי עומד מאחורי כל פרסום ומה האינטרסים הנלווים. אנחנו לרוב לא יודעים מי מימן את המחקר וכמה מחקרים דומים לפניו הראו ממצאים שונים. לפעמים יש חברות שעומדות מאחורי פרסומים אלה ומטרתן לקדם מוצר מסוים ואין דרך יעילה יותר מהפחדה.

 

כתבה זו משקפת את דעתי הפרטית והיא מוגשת לכם כחומר למחשבה.

 

גפן בן צור – נטורופתית N.D