מה לשים לך בקפה?
יש לך 0 מוצרים בסל הקניות
נותר לך להוסיף מוצרים בשווי 380 למשלוח חינם!
לוגו כליל הטבע לינק
שלום, אורח/ת |שירות לקוחות: 04-6403555 | מעקב הזמנות |    קניה מאובטחת  צרו קשר | אודות | התחבר | משתמש חדש

מה לשים לך בקפה?

עבור לא מעט אנשים, יום שהתחיל בלי כוס קפה טובה, לא התחיל באמת.
ידוע כי שתיית קפה (בכמות מתונה) תורמת לבריאות, ומחקרים מצאו כי אנשים ששותים קפה, חיים יותר מחבריהם שלא שותים קפה, בתנאי שאינם מעשנים.

להיות או לא להיות , עם קפה ? 



בזמן שאנחנו מנסים לבחור בין קפה הפוך, אספרסו או קפוצי'נו, או אולי בכלל קפה קר, לצד ההתלבטות בנושא מידת העשייה הנכונה, הכוללת זמן הכנה, טמפרטורה ועוד שיקולים הרי גורל, מתברר שלצד התועלות הרבות של הקפה הוא עלול להכניס רעל לגוף שלנו.


עד לא מזמן החרדה העיקרית הייתה פלסטיק הנמצא במכונות הקפה ועלול לשחרר כימיקלים כגון (Bisphenol BPA), העלול להוביל לבעיות פוריות ואף לסוגים מסוימים של סרטן.
עם רכישת מכשיר חדש, אנחנו מקפידים לבדוק שמסומן עליו BPA-free.

האם בזה תמו הסכנות שבקפה?

מסתבר שההקפדה על מכונה נטולת BPA לא מספיקה כדי להבטיח שהקפה שאנחנו שותים לא יהרוג אותנו.
בבדיקות שנערכו, נמצא כי מכונות קפה, עלולות להפריש לתוך הקפה שאנחנו שותים עופרת.
בשימוש מתמשך, עלולה העופרת להצטבר בגוף ולגרום למחלות שונות, כשהסכנה גוברת במכונות מוסדיות.
לנשים בהריון, מומלץ להימנע ככל הניתן משתיית קפה, במיוחד מחוץ לבית.

איך נוותר על קפה?  

ובכן, ניתן להמליץ להימנע משתיית קפה לחלוטין, או לפחות מכזה המגיע ממכונות מוסדיות, אך לצד הקושי בגמילה ממשקה שאהוב כל כך, ציינו גם כי הוא יכול לתרום לבריאותנו.

אז מה עושים?

בשלב הראשון, מומלץ להפחית את הכמויות.
מכיוון שנמצא כי הנזק הוא מצטבר, נותר לנו רק לנסות ולחשוב איך למנוע את הנזקים לצד המשך הנאה מהחיים.

אם אי אפשר למנוע ממנו להיכנס לגוף, אולי נעזור לו ולצאת ממנו?

שני חומרים הידועים כמנקים ומטהרים את הגוף מרעלים, הם חומצת האמינו גלוטטיון, והכלורלה.

כמות מספקת של גלוטטיון בגוף, מבטיחה שמירה על הנעורים ומניעת מחלות, אולם, עם העלייה בגיל, לצד תזונה לקויה, תרופות, מתח, רעלים וטראומה, רמות גלוטטיון בגוף יורדות. מה שעלול לגרום להזדקנות מוקדמת והופעה של מחלות כרוניות – ניווניות. שמירה על רמה נאותה של גלוטטיון תספק לנו הגנה בהיותו האנטי אוקסידנט החזק והחשוב ביותר בגוף.
גלוטטיון מסלק רעלים, נלחם ברדיקלים חופשיים, ומשמש כמגנט למתכות כבדות.
אפשר להפחית מתח, לאכול נכון ולהמעיט בתרופות ככל שניתן, אבל בהזדקנות הגוף הטבעית אי אפשר להילחם.
הברירה העומדת בפנינו אם כן, היא להוסיף את גלוטטיון ממקורות חיצוניים, כגון ברוקולי, כרובית, כרוב ניצנים וכרוב, או בפשטות על ידי נטילת תוסף ל-גלוטמין.

שחקן נוסף שיכול לסייע לנו במלחמה ברעלים הוא אצת הכלורלה. 

הכלורלה יעילה בטיפול בכולסטרול ולחץ דם גבוהים, מקלה על חולי פיברומיאלגיה, ומסייעת בטיפול בדלקות פרקים, וחיזוק מערכת החיסון, היא מעלה פעילות של תאי דם לבנים וספירת טסיות הדם, מה שמפחית סיכוי לדלקות ולדימומים, ותומכת בפעילות תקינה של המוח, הכבד ומערכת העיכול.
הכלורלה, בהיותה בעלת כמות הכלורופיל הגבוהה ביותר שאצה או צמח מכילים, ידועה גם כממגנטת מתכות, מה שעשוי לסייע רבות במקרה של חשיפה אליהם במזון או בשתייה.

מה לשים לך בקפה?

עבור לא מעט אנשים, יום שהתחיל בלי כוס קפה טובה, לא התחיל באמת.
ידוע כי שתיית קפה (בכמות מתונה) תורמת לבריאות, ומחקרים מצאו כי אנשים ששותים קפה, חיים יותר מחבריהם שלא שותים קפה, בתנאי שאינם מעשנים.

להיות או לא להיות , עם קפה ? 



בזמן שאנחנו מנסים לבחור בין קפה הפוך, אספרסו או קפוצי'נו, או אולי בכלל קפה קר, לצד ההתלבטות בנושא מידת העשייה הנכונה, הכוללת זמן הכנה, טמפרטורה ועוד שיקולים הרי גורל, מתברר שלצד התועלות הרבות של הקפה הוא עלול להכניס רעל לגוף שלנו.


עד לא מזמן החרדה העיקרית הייתה פלסטיק הנמצא במכונות הקפה ועלול לשחרר כימיקלים כגון (Bisphenol BPA), העלול להוביל לבעיות פוריות ואף לסוגים מסוימים של סרטן.
עם רכישת מכשיר חדש, אנחנו מקפידים לבדוק שמסומן עליו BPA-free.

האם בזה תמו הסכנות שבקפה?

מסתבר שההקפדה על מכונה נטולת BPA לא מספיקה כדי להבטיח שהקפה שאנחנו שותים לא יהרוג אותנו.
בבדיקות שנערכו, נמצא כי מכונות קפה, עלולות להפריש לתוך הקפה שאנחנו שותים עופרת.
בשימוש מתמשך, עלולה העופרת להצטבר בגוף ולגרום למחלות שונות, כשהסכנה גוברת במכונות מוסדיות.
לנשים בהריון, מומלץ להימנע ככל הניתן משתיית קפה, במיוחד מחוץ לבית.

איך נוותר על קפה?  

ובכן, ניתן להמליץ להימנע משתיית קפה לחלוטין, או לפחות מכזה המגיע ממכונות מוסדיות, אך לצד הקושי בגמילה ממשקה שאהוב כל כך, ציינו גם כי הוא יכול לתרום לבריאותנו.

אז מה עושים?

בשלב הראשון, מומלץ להפחית את הכמויות.
מכיוון שנמצא כי הנזק הוא מצטבר, נותר לנו רק לנסות ולחשוב איך למנוע את הנזקים לצד המשך הנאה מהחיים.

אם אי אפשר למנוע ממנו להיכנס לגוף, אולי נעזור לו ולצאת ממנו?

שני חומרים הידועים כמנקים ומטהרים את הגוף מרעלים, הם חומצת האמינו גלוטטיון, והכלורלה.

כמות מספקת של גלוטטיון בגוף, מבטיחה שמירה על הנעורים ומניעת מחלות, אולם, עם העלייה בגיל, לצד תזונה לקויה, תרופות, מתח, רעלים וטראומה, רמות גלוטטיון בגוף יורדות. מה שעלול לגרום להזדקנות מוקדמת והופעה של מחלות כרוניות – ניווניות. שמירה על רמה נאותה של גלוטטיון תספק לנו הגנה בהיותו האנטי אוקסידנט החזק והחשוב ביותר בגוף.
גלוטטיון מסלק רעלים, נלחם ברדיקלים חופשיים, ומשמש כמגנט למתכות כבדות.
אפשר להפחית מתח, לאכול נכון ולהמעיט בתרופות ככל שניתן, אבל בהזדקנות הגוף הטבעית אי אפשר להילחם.
הברירה העומדת בפנינו אם כן, היא להוסיף את גלוטטיון ממקורות חיצוניים, כגון ברוקולי, כרובית, כרוב ניצנים וכרוב, או בפשטות על ידי נטילת תוסף ל-גלוטמין.

שחקן נוסף שיכול לסייע לנו במלחמה ברעלים הוא אצת הכלורלה. 

הכלורלה יעילה בטיפול בכולסטרול ולחץ דם גבוהים, מקלה על חולי פיברומיאלגיה, ומסייעת בטיפול בדלקות פרקים, וחיזוק מערכת החיסון, היא מעלה פעילות של תאי דם לבנים וספירת טסיות הדם, מה שמפחית סיכוי לדלקות ולדימומים, ותומכת בפעילות תקינה של המוח, הכבד ומערכת העיכול.
הכלורלה, בהיותה בעלת כמות הכלורופיל הגבוהה ביותר שאצה או צמח מכילים, ידועה גם כממגנטת מתכות, מה שעשוי לסייע רבות במקרה של חשיפה אליהם במזון או בשתייה.

יש לך שאלה? רשום כאן את שאלתך ב-WhatsApp