חנות טבע - מוצרי טבע ובריאות להזמנה אונליין - כליל הטבע צריכת קפאין משפרת ביצועים כליל הטבע
יש לך 0 מוצרים בסל הקניות
נותר לך להוסיף מוצרים בשווי 380 למשלוח חינם!
לוגו כליל הטבע לינק
שלום, אורח/ת |שירות לקוחות: 04-6403555 | מעקב הזמנות |    קניה מאובטחת  צרו קשר | אודות | התחבר | משתמש חדש

צריכת קפאין משפרת ביצועים

 

צריכת קפאין ידועה כמשפרת ביצועים ספורטיביים. אבל מדענים, מאמני כושר, ואתלטים, מאמינים שכדי להנות מהשפעה מיטבית של קפאין, יש צורך להפחית בכמות הצריכה שלו בצורה נכונה ומאוזנת, אנחנו מזמינים אתכם לקורא ולנסות בעצמכם

מגזין הבריאות | כליל הטבע | פורסם 12/12/2017

 קפה טחון מכיל יותר קופאין | צילום: tuticafe.com

 

מחקר חדש מאוניברסיטת סאו פאולו בברזיל טורף את הקלפים. המחקר, שהתפרסם בחודש יולי האחרון בכתב העת היוקרתי Journal of Applied Physiology, מראה שהתפיסה של מומחי תזונה לגבי קפאין עשויה להיות מיושנת ושיתכן ואפשר להמשיך לצרוך קפאין כרגיל ועדיין להנות מההשפעה שלו בתחרויות. קפאין הוא אחד מהחומרים המעוררים הפופולריים ביותר בעולם. רובנו מתחילים את היום עם כוס קפה כדי לאתחל את המוח הישנוני שלנו בבוקר, וכדי לשמור על עירנות במהלך היום.  

 

כשהוא נצרך כשעה לפני פעילות גופנית, קפאין מאפשר לאתלטים לרוץ, לרכב על אופניים, או לשחות מעט מהר יותר ולשפר את הסיבולת שלהם, מאשר אם הם נמנעים מצריכת קפאין. בנוסף, הוא מאפשר לשרירים לשרוף שומן בקלות רבה יותר, והוא גם מגביר עירנות, שבתורה מפחיתה את המאמץ הגופני בעת הפעילות. מכיוון שהוא חומר המותר לצריכה בתחרויות ספורט, קפאין פופולרי במיוחד בקרב אתלטים.

 

>> כנסו למבצעי החורף שלנו

 

הבעיה היא שצרכני קפאין נוטים להסתגל להשפעתו לאורך זמן, כמו אלה מאיתנו ששמו לב שכוס הקפה היומית הפכה בהדרגה לשלוש. לכן, ההנחיה לאתלטים היא להפסיק לצרוך קפה או כל מוצר אחר שמכיל קפאין לפחות שבוע לפני תחרויות, כדי להעצים את האפקט.

 הכמות של תמיד שווה לרמה של הקפאין | צילום: conversational.com

 

אבל ברונו גואלאנו (Bruno Gualano), פרופסור לפיזיולוגיה ותזונה מאוניברסיטת סאו פאולו, היה ספקן. בתור רוכב אופניים חובב וצרכן קפה מושבע, הוא טוען ש"כמו כל ברזילאי שמכבד את עצמו, קפה הוא חלק מהתזונה שלי". הוא חשב שספורטאים יכולים להנות מהשפעה הקפאין גם אם הם לא נמנעו מצריכתו לפני כן.

 

כדי לבדוק את ההשערה, הוא וחוקרים נוספים גייסו 40 רוכבי אופניים מקצועיים (גברים בלבד) מסאו פאולו לניסוי שבו נבדקו המדדים הפיזיולוגיים שלהם. הם גם תשאלו אותם לגבי הרגלי צריכת הקפאין שלהם: כמה כוסות קפה, תה, קולה, רדבול, או משקאות אנרגיה אחרים הם צרכו על בסיס יומי ושבועי. על סמך המידע הזה הם חילקו אותם לשלוש קבוצות: צרכני קפאין קלים (עד 30 מ"ג קפאין ביום), בינוניים (עד 140 מ"ג קפאין ביום), וכבדים (עד 350 מ"ג קפאין ביום).   

 

מוצרי קפאין לספורטאים >> 

 

ביצועי הרכיבה של המשתתפים נבדקו במעבדה שלוש פעמים. בכל פעם הם התבקשו לרכב מהר ככל האפשר עד לשריפת 450 קלוריות. המשימה תוכננה כך שתארך כ-30 דקות. שעה לפני המבחן חלק מהמשתתפים קיבלו גלולה המכילה 400 מ"ג קפאין, שוות ערך לכ-4 כוסות קפה; חלק קיבלו גלולת פלסבו שהכילה רק ג'לטין; וחלק לא קיבלו שום תוסף.

 

לאחר המדידה, החוקרים השוו את זמני הרכיבה של המשתתפים. כמעט כל הבדיקות בכל הקבוצות היו מהירות ביותר לאחר נטילת גלולת הקפאין ב-3.3% בממוצע לעומת הרכיבה ללא תוסף. הרכיבות בהשפעת הפלסבו היו מהירות בכ-2.2% לעומת רכיבות ללא תוסף. ההבדל בין 2 ל-3 אחוזים אמנם נראה פעוט, אבל מדובר בשיפור של מספר דקות בזמני הרכיבה או הריצה אצל אצנים למרחקים ארוכים.

 

התוצאה המעניינית ביותר היתה שכל הרוכבים, בין אם הם צרכני קפאין קלים או כבדים, הראו תוצאות זהות בהשפעת גלולת ההקפאין. אלה שנוהגים לצרוך כמויות גבוהות של קפאין על בסיס יומי הושפעו באותה מידה כמו אלה שצרכו מעט מאוד קפאין. הממצא הזה מצביע על כך שאין קשר בין ההתנזרות מקפאין לבין שיפור היכולת האתלטית. 

 

כמובן שאלה הם רק ממצאים ראשוניים שנאספו מאוכלוסייה אחידה של גברים צעירים. בזמן שדרושים מחקרים נוספים על אוכלוסיות מגוונות יותר כדי לחזק את מסקנות הניסוי, החשיבות שלו עבור ספורטאים גדולה. ולאלה מאיתנו שמתאמנים כדי לשמור על אורח חיים בריא, ממליץ פרופ' גואלאנו לשתות כוס אחת של קפה לפני האימון כדי לשפר ביצועים.

 

צריכת קפאין משפרת ביצועים

 

צריכת קפאין ידועה כמשפרת ביצועים ספורטיביים. אבל מדענים, מאמני כושר, ואתלטים, מאמינים שכדי להנות מהשפעה מיטבית של קפאין, יש צורך להפחית בכמות הצריכה שלו בצורה נכונה ומאוזנת, אנחנו מזמינים אתכם לקורא ולנסות בעצמכם

מגזין הבריאות | כליל הטבע | פורסם 12/12/2017

 קפה טחון מכיל יותר קופאין | צילום: tuticafe.com

 

מחקר חדש מאוניברסיטת סאו פאולו בברזיל טורף את הקלפים. המחקר, שהתפרסם בחודש יולי האחרון בכתב העת היוקרתי Journal of Applied Physiology, מראה שהתפיסה של מומחי תזונה לגבי קפאין עשויה להיות מיושנת ושיתכן ואפשר להמשיך לצרוך קפאין כרגיל ועדיין להנות מההשפעה שלו בתחרויות. קפאין הוא אחד מהחומרים המעוררים הפופולריים ביותר בעולם. רובנו מתחילים את היום עם כוס קפה כדי לאתחל את המוח הישנוני שלנו בבוקר, וכדי לשמור על עירנות במהלך היום.  

 

כשהוא נצרך כשעה לפני פעילות גופנית, קפאין מאפשר לאתלטים לרוץ, לרכב על אופניים, או לשחות מעט מהר יותר ולשפר את הסיבולת שלהם, מאשר אם הם נמנעים מצריכת קפאין. בנוסף, הוא מאפשר לשרירים לשרוף שומן בקלות רבה יותר, והוא גם מגביר עירנות, שבתורה מפחיתה את המאמץ הגופני בעת הפעילות. מכיוון שהוא חומר המותר לצריכה בתחרויות ספורט, קפאין פופולרי במיוחד בקרב אתלטים.

 

>> כנסו למבצעי החורף שלנו

 

הבעיה היא שצרכני קפאין נוטים להסתגל להשפעתו לאורך זמן, כמו אלה מאיתנו ששמו לב שכוס הקפה היומית הפכה בהדרגה לשלוש. לכן, ההנחיה לאתלטים היא להפסיק לצרוך קפה או כל מוצר אחר שמכיל קפאין לפחות שבוע לפני תחרויות, כדי להעצים את האפקט.

 הכמות של תמיד שווה לרמה של הקפאין | צילום: conversational.com

 

אבל ברונו גואלאנו (Bruno Gualano), פרופסור לפיזיולוגיה ותזונה מאוניברסיטת סאו פאולו, היה ספקן. בתור רוכב אופניים חובב וצרכן קפה מושבע, הוא טוען ש"כמו כל ברזילאי שמכבד את עצמו, קפה הוא חלק מהתזונה שלי". הוא חשב שספורטאים יכולים להנות מהשפעה הקפאין גם אם הם לא נמנעו מצריכתו לפני כן.

 

כדי לבדוק את ההשערה, הוא וחוקרים נוספים גייסו 40 רוכבי אופניים מקצועיים (גברים בלבד) מסאו פאולו לניסוי שבו נבדקו המדדים הפיזיולוגיים שלהם. הם גם תשאלו אותם לגבי הרגלי צריכת הקפאין שלהם: כמה כוסות קפה, תה, קולה, רדבול, או משקאות אנרגיה אחרים הם צרכו על בסיס יומי ושבועי. על סמך המידע הזה הם חילקו אותם לשלוש קבוצות: צרכני קפאין קלים (עד 30 מ"ג קפאין ביום), בינוניים (עד 140 מ"ג קפאין ביום), וכבדים (עד 350 מ"ג קפאין ביום).   

 

מוצרי קפאין לספורטאים >> 

 

ביצועי הרכיבה של המשתתפים נבדקו במעבדה שלוש פעמים. בכל פעם הם התבקשו לרכב מהר ככל האפשר עד לשריפת 450 קלוריות. המשימה תוכננה כך שתארך כ-30 דקות. שעה לפני המבחן חלק מהמשתתפים קיבלו גלולה המכילה 400 מ"ג קפאין, שוות ערך לכ-4 כוסות קפה; חלק קיבלו גלולת פלסבו שהכילה רק ג'לטין; וחלק לא קיבלו שום תוסף.

 

לאחר המדידה, החוקרים השוו את זמני הרכיבה של המשתתפים. כמעט כל הבדיקות בכל הקבוצות היו מהירות ביותר לאחר נטילת גלולת הקפאין ב-3.3% בממוצע לעומת הרכיבה ללא תוסף. הרכיבות בהשפעת הפלסבו היו מהירות בכ-2.2% לעומת רכיבות ללא תוסף. ההבדל בין 2 ל-3 אחוזים אמנם נראה פעוט, אבל מדובר בשיפור של מספר דקות בזמני הרכיבה או הריצה אצל אצנים למרחקים ארוכים.

 

התוצאה המעניינית ביותר היתה שכל הרוכבים, בין אם הם צרכני קפאין קלים או כבדים, הראו תוצאות זהות בהשפעת גלולת ההקפאין. אלה שנוהגים לצרוך כמויות גבוהות של קפאין על בסיס יומי הושפעו באותה מידה כמו אלה שצרכו מעט מאוד קפאין. הממצא הזה מצביע על כך שאין קשר בין ההתנזרות מקפאין לבין שיפור היכולת האתלטית. 

 

כמובן שאלה הם רק ממצאים ראשוניים שנאספו מאוכלוסייה אחידה של גברים צעירים. בזמן שדרושים מחקרים נוספים על אוכלוסיות מגוונות יותר כדי לחזק את מסקנות הניסוי, החשיבות שלו עבור ספורטאים גדולה. ולאלה מאיתנו שמתאמנים כדי לשמור על אורח חיים בריא, ממליץ פרופ' גואלאנו לשתות כוס אחת של קפה לפני האימון כדי לשפר ביצועים.