דלקת בדרכי השתן האם יש מה לעשות כנגד?
התסמינים החמורים של הדלקת, נוסף על עקצוץ וכאבים, כוללים גם כאבי גב, חום ואף עייפות והקאות.
בדרך כלל הגורם העיקרי לדלקת הוא זיהום של חיידקי אי-קולי, אך במקרים אחרים הדלקת עלולה להיגרם מווירוס, פטריות ואף טפיל. חשוב להתייעץ עם רופא ולבצע בדיקות מעבדה, כולל תרבית, כדי לאתר את הגורם לדלקת, ואם מדובר בחיידק יש לאתר את סוג החיידק ואת האנטיביוטיקה המתאימה לטפל בו.
מגזין הבריאות | כליל הטבע | פורסם 20/11/2018
מיץ חמוציות ללא סוכר וללא חומרים משמרים תמיד טוב שיהיה בבית
טיפול בדלקת בדרכי השתן
לצד הטיפול הרגיל באנטיביוטיקה, מציעה הרפואה המשלימה מגוון שיטות טיפול ותכשירים. ניתן לצרוך אותם לצד הטיפול הרגיל ואף כמניעה שוטפת.
אם הרופא רשם מרשם אנטיביוטיקה, מומלץ לצרוך במקביל פרוביוטיקה, זאת כי נטילת האנטיביוטיקה עלולה להפר את האיזון בגוף. חיידקי הפרוביוטיקה הם חיידקים טובים המאזנים את רמות המיקרואורגניזמים השונים במעיים ומונעים מחיידקים מזהמים להתפתח בגוף. את הפרוביוטיקה יש לקחת לפחות שעתיים לאחר נטילת כדור האנטיביוטיקה ואפשר גם להמשיך ולקחת אותה אחרי שהדלקת חלפה, כדי לשקם את פלורת המעיים.
הפרוביוטיקה מבוססת על זני חיידקים מדויקים ומאפשרת ספיגה מקסימלית שלהם בגוף. הקפדה על נטילת פרוביוטיקה לצד כדורי אנטיביוטיקה תמנע התפתחות של פטריות ואף כאבי בטן. גם ילדים יכולים לקחת פרוביוטיקה באמצעות אריזת דובונים.
צריכת חמוציות אף היא מומלצת, הן לטיפול והן למניעה. מחקרים מעידים כי פרי החמוציות (קרנבריז) מכיל רכיבים שמונעים את היצמדות החיידקים לשלפוחית השתן. הרכיב הפעיל בחמוציות הוא פרואנטוציאנידין, חומר שנצמד לזרועות חיידק האי-קולי ומונע ממנו להידבק לדופנות דרכי השתן ולקיר השלפוחית עצמה. חומרים פעילים נוספים שיש בחמוציות מונעים מהחיידקים להיצמד זה לזה ולא מאפשרים להם ליצור מושבה. בדרך זו נשטפים החיידקים ומסולקים מדרכי השתן ואפשר למנוע את הפצתם והתרבותם.
את החמוציות ניתן לצרוך ככמוסות וגם כמיץ. מוצר מעניין נוסף, הוא ציס קונטרול, תוסף תזונה שמכיל את הרכיב הפעיל בחמוציות ואשר מקורו בחמוציות מזן מסוים שגדל בצפון אמריקה. חשוב לשתות הרבה מים לצד נטילת תכשיר חמוציות, כדי לשפר את האפקטיביות של התכשיר. אפשר כמובן גם לצרוך חמוציות מיובשות, ללא סוכר, ולהוסיפן לתבשילים השונים, אם כי צריכת החמוציות בכמוסות היא יעילה יותר בזמן הדלקת עצמה.
מומלץ לאכול בצורה הטבעית
חיזוק הגוף ומערכת החיסון
מומלץ להקפיד על היגיינה בשירותים, כדי למנוע נדידה של חיידקים והיווצרות דלקת בדרכי השתן. נוסף על כך, מומלץ להקפיד על שתייה מרובה, מה שעוזר לשטיפת השלפוחית לאורך כל היום.
כדאי לחזק את המערכת החיסונית באופן קבוע באמצעים שונים. כלורלה מחזקת את מערכת החיסון, מעכבת תהליכי הזדקנות ומסלקת רעלים ומתכות כבדות. טננבלוט D הוא סירופ המאושר לשימוש גם לחולי סוכרת ולאנשים הרגישים לגלוטן. זוהי תרכובת ייחודית מצמחי מרפא המחזקת את מערכת החיסון ומסייעת למניעה של מחלות חורף. נטע-חוסן פלוס היא פורמולה ייחודית המחזקת את מערכת החיסון, מטפלת בזיהומים ויראליים מתמשכים ואף מונעת התפרצות של מחלות חורף.
לסיכום, אפשר למנוע דלקות חוזרות בשלפוחית השתן על ידי צריכה קבועה של תוספי מזון, הקפדה על היגיינה ושתייה מרובה. תזונה נכונה, מניעה של סטרס ושינה טובה תורמים לבריאות ולאיזון מרבי.