יתרונות בריאותים של פירות יבשים
יש לך 0 מוצרים בסל הקניות
נותר לך להוסיף מוצרים בשווי 380 למשלוח חינם!
לוגו כליל הטבע לינק
שלום, אורח/ת |שירות לקוחות: 04-6403555 | מעקב הזמנות |    קניה מאובטחת  צרו קשר | אודות | התחבר | משתמש חדש

היתרונות הבריאותיים של פירות יבשים

 

 

 

פירות יבשים הם אחד מסוגי המזון העתיקים בעולם, שכן תהליך הייבוש העניק להם חיי מדף ארוכים יותר. בעולם שבו לא היו מקררים או אמצעי אחסון נאותים אחרים, הפירות היבשים היו עמידים, טעימים וסיפקו רבים מאבות המזון הנחוצים לאנשים באותה תקופה. כמו כן בשל עמידותם הם היו חלק מהצידה לדרך שנטלו אנשים ששהו זמן רב מחוץ לביתם עקב מסעות ממושכים.

 

 

מגזין הבריאות | כליל הטבע | פורסם 23/12/2018

 

 

 

תהליכי הייבוש של הפירות היבשים הם מגוונים, החל מהשיטה העתיקה של הנחת הפירות בשמש והמתנה עד לייבושם, ועד השיטה המודרנית יותר של ייבושם בתנורים וזירוז הייבוש על ידי הוספת חומרים שונים. החומרים שמוסיפים היום לפירות היבשים הם כימיקלים שונים כגון גופרית דו חמצנית, צבעי מאכל וכמובן סוכר. לכן מומלץ לצרוך פירות יבשים אורגניים שיובשו בשיטה המסורתית ולא הוסף להם דבר.

 

מהם היתרונות הבריאותיים של פירות יבשים?

 

אנרגיה – פירות יבשים מספקים אנרגיה מיידית, בשל תכולת הסוכר הגבוהה שלהם. הדבר מתאים לאנשים הנמצאים במאמץ גבוה כמו ספורטאים, אנשים שמטיילים בחיק הטבע ואנשים הזקוקים לאנרגיה זמינה. כמובן שיש להיזהר מצריכה מוגזמת של הפירות היבשים, דווקא בגלל אותה כמות סוכר גבוהה.

מניעת אנמיה – חלק מהפירות היבשים מונעים אנמיה, משום שיש בהם ריכוז גבוה של ברזל. הברזל נמצא בכמות גדולה בשזיפים מיובשים, צימוקים ומשמש מיובש.

ויטמינים ומינרלים – הפירות מלאים בוויטמינים טובים לבריאות. חלק מהוויטמינים אמנם נהרסים בתהליך הייבוש, כגון ויטמין C. אולם אחרים נשארים בפרי המיובש וזמינים לגוף עם צריכתו. למשל, פירות יבשים כתומים כגון משמש עשירים בוויטמין A ובבטא קרוטן. התמר מכיל חלבון, ברזל, נחושת, מגנזיום של סידן ואף אשלגן.

סידן – חלק מהפירות היבשים עשירים בסידן, כמו התאנים. גם האגוזים והשקדים עשירים בסידן, ויש לצרוך אותם במתינות בגלל כמות הקלוריות הגבוהה שבהם.

סיבים תזונתיים – הפירות היבשים מכילים רמה גבוהה של סיבים תזונתיים שחיוניים לפעולה תקינה של מערכת העיכול. אנשים הסובלים מעצירות מעידים כי צריכת שזיפים מיובשים מידי בוקר תורמת לפעילות תקינה של מערכת העיכול.

חיזוק מערכת החיסון ומערכות הגוף – חמוציות למשל, מועילות לתפקוד הלב, מונעות ומטפלות בדלקות בדרכי השתן ואף מעלות את הכולסטרול הטוב בגוף. הבננה מסייעת לאזן את רמת לחץ הדם ואף תורמת לפעילות תקינה של הכליות.

 

 

כיצד לצרוך פירות יבשים?

 

אחד היתרונות הגדולים של הפירות היבשים היא זמינותם הגבוהה והאפשרות לצרוך אותם כמעט בכל דבר. יוצאים לטיול? מכינים שקיות עם פירות יבשים ונהנים ממזון זמין, טעים וכיפי בזמן הטיול, עד לארוחות. אפשר גם להכין לילדים לבית הספר שקית קטנה עם פירות יבשים כדי שינשנשו ולא יצרכו ג'אנק פוד כמו סוכריות וממתקים אחרים. הפירות היבשים משביעים ויכולים בהחלט להיות חטיף קטן לדרך או לבית הספר.

דרך טובה אחרת היא לצרפם למזונות אחרים, קרים או חמים. ארוחת בוקר מזינה היא יוגורט שאליו מוסיפים פירות מיובשים חתוכים. אפשר גם להוסיף פירות יבשים לתבשילים חמים, למשל שזיפים מיובשים ותאנים מיובשות לתבשילי בקר ועוף. דוגמה אחרת היא עוגת פירות יבשים שאפשר לאכול אותה לאורך כל השנה ולא רק בט"ו בשבט.

משום שפיצוחים נמכרים ליד דוכני הפירות היבשים, לפעמים יש נטייה לערבב בין השניים ולרכוש גם פירות יבשים וגם פיצוחים כגון בוטנים, שקדים ואגוזים מומלחים. יש לזכור שאלה פעמים רבות צופו בקמח ובמלח ולאחר מכן טוגנו. הדבר מעלה את הערך הקלורי הגבוה ממילא של הפיצוחים. משום כך יש לצרוך בתבונה פירות יבשים ולצדם פיצוחים. כמו כן, כדאי להקפיד לצרוך פירות יבשים שלא צופו בסוכר.

 

לסיכום, צריכה נבונה של פירות יבשים היא בריאה, מזינה ומשביעה. יש להקפיד לצרוך פירות יבשים שיוצרו מפירות אורגניים, בהליכים טבעיים, ללא התערבות תעשייתית או הוספת כימיקלים וסוכר.

 

 

היתרונות הבריאותיים של פירות יבשים

 

 

 

פירות יבשים הם אחד מסוגי המזון העתיקים בעולם, שכן תהליך הייבוש העניק להם חיי מדף ארוכים יותר. בעולם שבו לא היו מקררים או אמצעי אחסון נאותים אחרים, הפירות היבשים היו עמידים, טעימים וסיפקו רבים מאבות המזון הנחוצים לאנשים באותה תקופה. כמו כן בשל עמידותם הם היו חלק מהצידה לדרך שנטלו אנשים ששהו זמן רב מחוץ לביתם עקב מסעות ממושכים.

 

 

מגזין הבריאות | כליל הטבע | פורסם 23/12/2018

 

 

 

תהליכי הייבוש של הפירות היבשים הם מגוונים, החל מהשיטה העתיקה של הנחת הפירות בשמש והמתנה עד לייבושם, ועד השיטה המודרנית יותר של ייבושם בתנורים וזירוז הייבוש על ידי הוספת חומרים שונים. החומרים שמוסיפים היום לפירות היבשים הם כימיקלים שונים כגון גופרית דו חמצנית, צבעי מאכל וכמובן סוכר. לכן מומלץ לצרוך פירות יבשים אורגניים שיובשו בשיטה המסורתית ולא הוסף להם דבר.

 

מהם היתרונות הבריאותיים של פירות יבשים?

 

אנרגיה – פירות יבשים מספקים אנרגיה מיידית, בשל תכולת הסוכר הגבוהה שלהם. הדבר מתאים לאנשים הנמצאים במאמץ גבוה כמו ספורטאים, אנשים שמטיילים בחיק הטבע ואנשים הזקוקים לאנרגיה זמינה. כמובן שיש להיזהר מצריכה מוגזמת של הפירות היבשים, דווקא בגלל אותה כמות סוכר גבוהה.

מניעת אנמיה – חלק מהפירות היבשים מונעים אנמיה, משום שיש בהם ריכוז גבוה של ברזל. הברזל נמצא בכמות גדולה בשזיפים מיובשים, צימוקים ומשמש מיובש.

ויטמינים ומינרלים – הפירות מלאים בוויטמינים טובים לבריאות. חלק מהוויטמינים אמנם נהרסים בתהליך הייבוש, כגון ויטמין C. אולם אחרים נשארים בפרי המיובש וזמינים לגוף עם צריכתו. למשל, פירות יבשים כתומים כגון משמש עשירים בוויטמין A ובבטא קרוטן. התמר מכיל חלבון, ברזל, נחושת, מגנזיום של סידן ואף אשלגן.

סידן – חלק מהפירות היבשים עשירים בסידן, כמו התאנים. גם האגוזים והשקדים עשירים בסידן, ויש לצרוך אותם במתינות בגלל כמות הקלוריות הגבוהה שבהם.

סיבים תזונתיים – הפירות היבשים מכילים רמה גבוהה של סיבים תזונתיים שחיוניים לפעולה תקינה של מערכת העיכול. אנשים הסובלים מעצירות מעידים כי צריכת שזיפים מיובשים מידי בוקר תורמת לפעילות תקינה של מערכת העיכול.

חיזוק מערכת החיסון ומערכות הגוף – חמוציות למשל, מועילות לתפקוד הלב, מונעות ומטפלות בדלקות בדרכי השתן ואף מעלות את הכולסטרול הטוב בגוף. הבננה מסייעת לאזן את רמת לחץ הדם ואף תורמת לפעילות תקינה של הכליות.

 

 

כיצד לצרוך פירות יבשים?

 

אחד היתרונות הגדולים של הפירות היבשים היא זמינותם הגבוהה והאפשרות לצרוך אותם כמעט בכל דבר. יוצאים לטיול? מכינים שקיות עם פירות יבשים ונהנים ממזון זמין, טעים וכיפי בזמן הטיול, עד לארוחות. אפשר גם להכין לילדים לבית הספר שקית קטנה עם פירות יבשים כדי שינשנשו ולא יצרכו ג'אנק פוד כמו סוכריות וממתקים אחרים. הפירות היבשים משביעים ויכולים בהחלט להיות חטיף קטן לדרך או לבית הספר.

דרך טובה אחרת היא לצרפם למזונות אחרים, קרים או חמים. ארוחת בוקר מזינה היא יוגורט שאליו מוסיפים פירות מיובשים חתוכים. אפשר גם להוסיף פירות יבשים לתבשילים חמים, למשל שזיפים מיובשים ותאנים מיובשות לתבשילי בקר ועוף. דוגמה אחרת היא עוגת פירות יבשים שאפשר לאכול אותה לאורך כל השנה ולא רק בט"ו בשבט.

משום שפיצוחים נמכרים ליד דוכני הפירות היבשים, לפעמים יש נטייה לערבב בין השניים ולרכוש גם פירות יבשים וגם פיצוחים כגון בוטנים, שקדים ואגוזים מומלחים. יש לזכור שאלה פעמים רבות צופו בקמח ובמלח ולאחר מכן טוגנו. הדבר מעלה את הערך הקלורי הגבוה ממילא של הפיצוחים. משום כך יש לצרוך בתבונה פירות יבשים ולצדם פיצוחים. כמו כן, כדאי להקפיד לצרוך פירות יבשים שלא צופו בסוכר.

 

לסיכום, צריכה נבונה של פירות יבשים היא בריאה, מזינה ומשביעה. יש להקפיד לצרוך פירות יבשים שיוצרו מפירות אורגניים, בהליכים טבעיים, ללא התערבות תעשייתית או הוספת כימיקלים וסוכר.

 

 

יש לך שאלה? רשום כאן את שאלתך ב-WhatsApp