כורכום הוא תבלין נפוץ ביותר וידוע בזכות טעמו המעודן והצבע הזהוב הנפלא שהוא מוסיף לכל מנה.
הכורכום נפוץ מאד בשימוש במטבח ההודי ומוכר בשם "הזעפרן ההודי" וכן במטבח התימני והמרוקאי
ומהווה מרכיב בלתי נפרד מתערובות תבלינים מוכרות כגון חוואיג', גארם מאסלה ועוד. יש הטוענים
שבגרסתו הטרייה, טעמו דומיננטי יותר אך נטול מרירות האופיינית לתבלין המיובש.
סגולות בריאותיות
הכורכום הטרי נמצא בשימוש מזה שנים ברפואה הטבעית כמרפא טבעי. המרכיב החשוב והפעיל בשורש -
הכורכומין, הוא סוג של כימיקל צמחי עליו נערכו מחקרים רבים בהקשר של ריפוי דלקות, הקלה על כאבים
טיפול בתפקודי כבד ועוד. בנוסף, מכיל הכורכום מינרלים וויטמינים ביניהם ויטמין C, אשלגן ובטא-קרוטן.
ברפואה ההודית נחשב הכורכום כבעל סגולות ריפוי בבעיות כבד, ראומטיזם, שיעול וסינוסיטיס, וברפואה
הסינית - כמסייע להקלה על כאבי בטן.
במחקרים רפואיים נבדקה תרומתו של הכורכום להחלמה מסרטן , לשיפור מצבם של חולי אלצהיימר,
לטיפול בבעיות כבד ועוד. הכורכום ידוע גם כמסייע בריפוי דלקות, בחיטוי וריפוי פצעים וכוויות.
אופן השימוש
קולפים את שורש הכורכום, מגררים או פורסים לתוך התבשיל. בשורש הכורכום הטרי ניתן להשתמש בכל
תבשיל ומאכל בו מקובל להשתמש בתבלין היבש, כאשר היחס ההמרה הוא כפית אבקת תבלין כורכום
יבש = 2 ס"מ שורש כורכום טרי קלוף ומגורר.