שימושים קולינריים
פקאן סיני מתאים למגוון שימושים:
- כתוספת לסלטים, המעניקה קראנצ'יות וטעם מתוק.
- במאפים וקינוחים, כמו עוגות, עוגיות וטארטים.
- כנשנוש עצמאי בין הארוחות.
ערכים תזונתיים של פקאן סיני (ל-100 גרם) :
קלוריות 678 קק"ל
חלבון 7 גרם
שומן כולל 58 גרם
שומן רווי 5.7 גרם
פחמימות 32 גרם
סוכרים 30 גרם
סיבים תזונתיים 7.6 גרם
נתרן 4 מ"ג
מינרלים וויטמינים ל - 100 גרם :
סידן 76.4 מ"ג
ברזל 2.76 מ"ג
מגנזיום 132.2 מ"ג
זרחן 301 מ"ג
אשלגן 468.2 מ"ג
אבץ 7 מ"ג
נחושת 1.3 מ"ג
ויטמין E (אי) 0.9 מ"ג
ויטמין C (סי) 1 מ"ג
ויטמין B1 (תיאמין) 0.61 מ"ג
ויטמין B2 (ריבופלבין) 0.2 מ"ג
ויטמין B3 (ניאצין) 1.21 מ"ג
ויטמין B6 (בי6 ) 0.22 מ"ג
ויטמין B9 (חומצה פולית) 19.1 מק"ג
ויטמין B12 (בי 12) 0.02 מק"ג
ויטמין K (קיי) 2.21 מק"ג
⚠ הערות חשובות
- תכולת סוכר גבוהה: בשל הציפוי המתוק, פקאן סיני מכיל כמות סוכר משמעותית. מומלץ לצרוך במתינות.
- אלרגנים: מכיל אגוזי פקאן ועלול להכיל שאריות אגוזים אחרים, סויה, שומשום וגלוטן.
- סכנת חנק: לא מומלץ לילדים מתחת לגיל 5 בשל סכנת חנק.